Saturday, April 10, 2010

Purdah / niqab untuk mu

semoga ianya memudahkan kepada semua yang memakai purdah
serta mereka yang bercita2 untuk memakainya

purdah 001


purdah mcm aisya- ayat2 cinta
bergetah di belakang
kain dua lapis
boleh d pakai dr dlm/luar tudung juga
selesa
hny rm 10 kini..





purdah 002



- purdah dua lapis
-tali ikat di belakang
-selesa dan kain sejuk
-labuh menutup dada
hny rm 17 kini

purdah 003


-purdah selapis
-ikat di belakang
-boleh di pakai dr dalam atau luar tudung
-selesa/tdk panas
-tutup dada
hny rm 15 kini ... :)


contoh pemakaian purdah selapis


contoh pemakaian purdah dua lapis


model oleh Adik FArah Ayuni

90 comments:

  1. siapalah yg jadi mangsa sbg model tu... :P

    ReplyDelete
  2. salam m.anonymous :)
    (syukran tas kunjungan)
    hehe..dengan rela hati tu, adik Farah Ayuni sukarela menjadi model edisi ini.. :).
    sbnrnye ada 3model2 kecik tapi pic byk tak jadi.. :).

    -good luck exam-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhti, sy ingin tempah purdah yg 002, bagaimana ye?

      Delete
  3. Alhamdulillah...mmg kain sgt lembut n sangat selesa bagi sy yg x pernah memakai purdah sebelum ni...insyaAllah...maybe 1 hari sy akan trs berpurdah...

    ReplyDelete
  4. salam kak hanani

    terima kasih tas sokongan dan pembelian akak :)
    insyaAllah kita same2 doakan ye.. smg akak diberi kekuatan dan dipermudahkan segalanya oleh NYA

    ReplyDelete
  5. salam,, sy nak tny yg purdah selapis nie ada warna lain tak selain hitam?
    kalau bole sy nak cari yg set dgn tudung labuh,purdah, n penutup dahi mcm purdah selapis yg model kecik tu pakai =)
    erm kalau ada wrna biru,coklat,purple, n pink sy akan beli =)

    ReplyDelete
  6. wsalam..
    maaf ye..buat masa ni takde lagi warna lain.. namun insyaallah ana kan usahakan
    insyaAllah :)

    ReplyDelete
  7. yg rm10 tu dh habis ke?

    ReplyDelete
  8. salam..,
    maaf buat masa ni purdah rm 10 ayat2 cinta masih takde dalam stok. hanya yang selapis dan dua lapis sahaja yang ada :D

    ReplyDelete
  9. salam, lama dah ana cari kat mana nak beli niqab ni, now dah jumpa pun :)

    ana teringin nak pakai niqab ni cuma belum terbuka lagi hati. klu cuba2 pakai dulu boleh ke? maksud ana, ana cuba keluar dgn berniqab tapi bukan sepanjang masa la...sekadar nak mencuba...boleh mcm tu?

    ana nak order purdah 002 yg dua lapis tu. best price for me dear? email ana ye: arynsalleh@ymail.com

    ReplyDelete
  10. wsalam kak...
    ana dah email kan pada akak :)
    terima kasih kak :)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum....ukhti...akhi teringin nk wat pesanan purdah niqab yg 001 & 002 tu...akhi nk beli utk istri akhi...cz istri akhi xda purdah yg niqab mcm tu,istri akhi hnya ada purdah buatan sndiri jak,harap ukhti dapat bantu akhi...ini email akhi,maniafc90@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. dan akhi nk tau d mna akhi bleh wat pmbayaran?
    nti akhi krim alamat akhi...akhi asal sabah..

    ReplyDelete
  13. wsalam ya akhi...
    alhamdulillah purdah 002 masih ade dalam stok, namun purdah 001 masih manunggu stok sehingga minggu hadapan insyaAllah. insyaAllah ana kan emailkan butiran kpd akhi dgn segera.
    untuk pembayaran, akhi boleh bank in sahaja kpd bank ana, selepas penghantaran ana akan pos kpd akhi. pos ke sabah akan memakan masa 2hari dan pembayaran selalunye rm 12 shj. insyaAllah....

    ReplyDelete
  14. rm12 trmasuk pnghantaran lah ya?
    akhi x sberapa fham lg..akhi akn hntar alamat akhi....insyaALLAH..

    ReplyDelete
  15. AKHI DA FHAM,rm12 tu pmbyaran utk pos kan?dan utk purdah yg akhi nak tu,rm17 kan?

    ReplyDelete
  16. aliakbar bin abdillah,0135588296...purdah002...alamatnya akn akhi krim...

    ReplyDelete
  17. salam ya akhi..
    syukran tas matlumat yang di berikan. penghantaran akan di buat pada 20sept memandang buat masa ini ana masih berada di kampung. akhi boleh sertakan alamat akhi di - aumunishop@gmail.com
    untuk pembayaran boleh di lakukan melalui maybank/cimb (no akaun ada di sertakan di ruang butiran di tepi).
    sekali lagisyukran ya akhi..
    jazakallah khair..

    ReplyDelete
  18. ALI AKBAR ABDILLAH
    NO.7 LORONG KINGLAND 1
    TAMAN KINGLAND FASA 2, PENAMPANG
    88200 KOTA KINABALU, SABAH

    ReplyDelete
  19. AKHI NAK TAHU,AKHI BAYAR DHULU KAH ATAU TUNGGU BARANG SAMPAI BRU AKHI BAYAR?
    AFWAN UKHTI...JAZAKALLAHU KHAIRAN KATHIRAH...

    ReplyDelete
  20. salam akhi...
    penghantaran akan di buat apabila akhi bayar terlebih dahulu.. ana suggest akhi bank in kan pada 19hb sept, insyaAllah ana kan pos kan pada 20hb sept. kerana 19hb semua tempahan akan di buka semula. insyaAllah afwan akhi.

    ReplyDelete
  21. ASSALAMUALAIKUM...akhi nk tau,brapa yg akhi perlu bayar pda ukhti?
    adakah rm17 sahaja?dan rm12 tu plak akhi nk bayar kpada siapa ukhti?maaflah,akhi cma nk tau jak,jdi mudah utk akhi mbuat pmbayaran...jazakallahu khairan kathirah,,....

    ReplyDelete
  22. bagaimana lau akhi byar awal terlbh dahulu?akhi takut akhi bz pda 19hb tu,blhkah akhi byar bsok?
    dan brapa byarannya?

    ReplyDelete
  23. wsalam wbrt...
    jumlah pembayarn yang perlu akhi bayar adalah
    purdah : rm 17
    pos : rm 12
    semuanye rm 29.
    diskuan rm 27 sahaja.. akhi boleh sahaja bank in terus cuma selepas pembayaran akhi perlu btau untuk confirmkan kembali. boleh trs hubungi di talian yg tertera di atas bersama dengan no akaun di butiran aumuni.
    syukran akhi...

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum....ukhti..akhi ni..akhi akn masukkn wang brjumlah rm29 pda awal esok pagi...akhi da hbungi ukhti tp no hp yg ukhti brikan d dlm email ukhti x dapat d dail,knapa?
    blhkah ukhti yg kol akhi bsok?
    ni no akhi ,0135588296..k?harap ukhti jgk akn bkrjasam...syukran ukhti...jazakallahumullahu khairan kathirah....
    jngn lupa kol akhi ya ukhti?pukul 9.30 akhi akn masukkan wangnya...esok...k?assalamualaikum..harap ukhti dapat msg akhi malam ni atau bsok,spaya akhi dpat hubungi ukhti d no hp ukhti..mgkn ukhti da tukar no hp...

    ReplyDelete
  25. harap ukhti hbungi akhi,spaya lpas akhi masukkan wang yg akhi perlu byar pda ukhti,akhi blh bgtaw ukhti,k?

    ReplyDelete
  26. salam,
    maaf tas panggilan yang tak dapat di hubungi.. no tersebut masih aktif, cuma sepanjang panggilan di buat ana dalam kapal terbang. ana dah terima wang akhi rm20 dan msg akhi,. selepas bayaran sepenuhnya ana kan buat penghantaran kpd akhi. akhi boleh masukkan rm10, baki akan di sertakan bersama parcel,insyaAllah. syukran akhi..

    ReplyDelete
  27. wsalam... baju muslimin ade, boleh tgk di :

    http://aumuni-shop.blogspot.com/search/label/Baju%20Muslimin

    terima kasih ye... :)

    ReplyDelete
  28. salam.
    purdah semua colour hitam sahaje ye ?
    sy minat purdah 001. :)

    ReplyDelete
  29. wsalam... selain purdah hitam ni, hny ada purdah siap bersama tudung labuh sahaja... insyaAllah kan ade stok masuk mgg nie. dan untuk purdah purdah 001 juga ada.. untuk menempah sila hantar butiran -nama, alamat dan no phone - ke aumunishop@gmail.com ye... :)

    ReplyDelete
  30. saya nak beli niqab nie...
    nak yang purdah selapis 003 tu.
    rm 15..kos poslaju berapa ye??
    tolong emel saye..
    and for sure, im serious buyer.

    ReplyDelete
  31. salam ukhti syafika, ana dah reply mail ukhty :)
    syukran tas singgah ke blog ana same ... :)
    insyaAllah ana tunggu makluman seterusnya ye...
    syukran gzilan ukhty....

    ReplyDelete
  32. purdah 001 xda stock lg kerrr

    ReplyDelete
  33. salam, purdah 001 masih ada boleh email unt tempahan yee :) syukran

    ReplyDelete
  34. Salam. Ada jual lagi ke purdah 2 lapis tu? Postage berapa ringgit kalau KL?

    ReplyDelete
  35. wsalam.. purdah dua lapis buat masa sekarang tiada stok.. hanya tinggal purdah selapis dan ayat2 cinta saja..
    jika berminat boleh la email pada akak di aumunishop@gamail.com ye :)

    ReplyDelete
  36. salam .. tumpang tanya , purdah yg mana lg yg msh ada stok ?

    ReplyDelete
  37. wsalam... Maaf baru balas, purdah yang ade warna hitam (ayat2 cinta) design yang same juga warna pink, purple, peach biru bercorak :)

    syukran atas singgah blog akak. nti boleh lah email pada akak atau tinggalkan alamat email ye :)
    Salam ukhuwah

    ReplyDelete
  38. salam. saya nurul iman. saya nak beli niqab. bagaimana caranya? niqab jenis apa yg ada? ni alamat email saya..
    pelangiputih24@yahoo.com

    ReplyDelete
  39. salam, berminat dengan niqab 001. sila emel pada saya pilihan warna dan cara pembayaran.

    ReplyDelete
  40. emel saya hairul.anuar@kmtj.matrik.edu.my

    ReplyDelete
  41. wsalam, minta maaf skrg takda stok lagi.. insyaAllah akan datang ana kan emailkan jika ada stok ye :)
    asif jiddan...

    ReplyDelete
  42. salam..akak,ader lg x purdah yg 001 nie?

    ReplyDelete
  43. wsalam, ade... akak baru restok pelbagai purdah.. adik blh tgk di new post akak kat wall ye :)
    nti boleh trs email akak jika ada yang berkenan :)

    syukran dik

    ReplyDelete
  44. nur izzati bt johariOctober 28, 2011 at 1:18 AM

    salam sya zatie dr ktn...sya pemakai purdh/niqab..ente msh ada stok ke??ana mau beli

    ReplyDelete
  45. wsalam, ade yang ade ada purdah separuh2 ada pelbagai warna yg ade skrg :)

    ReplyDelete
  46. salam..purdah ayat-ayat cinye ade x lg??

    ReplyDelete
  47. wsalam , purdah ayat2 cinta masih ade. yang selain hitam pun ade juga :) boleh lah enti nak beli. send order ke mail akak ye :)

    ReplyDelete
  48. salam, purdah 001 (ayat ayat cinta) sekali dgn tudung tu ke?

    ReplyDelete
  49. assalamualaikum.
    ana mahu beli purdah001.
    mohon email ana kt auniadam38@yahoo.com
    kalo ukhti dh email nti ana bg num phone utk contact.
    syukran jazilan :)

    ReplyDelete
  50. assalamualaikum,..
    saya baru belajar nak pakai purdah. berminat dengan purdah 001.banyak tak pilihan colour ?
    kamariah_pinky@yahoo.com

    ReplyDelete
  51. Assalammualaikum.
    Saya berminat nak membeli purdah kod 003 tu.
    Tapi sebelum tu, boleh saya tahu, material purdah tu jenis apa ye ?

    ReplyDelete
  52. salam...sy brminat untuk tempah kod 002...mcm mn untuk buat tempahan n bayarn as_8985@yahoo.com

    ReplyDelete
  53. assalamualaikum , saya berminat nak beli yang kod 002 dan 003 .. macam mana yee ?

    ReplyDelete
  54. Salam. Purdah hitam y 001 n 002 ad lg? :-) blh x hubungi sy di 0132993305 sb sy jrg dpt online? Syukran.

    ReplyDelete
  55. Salam. Purdah hitam y 001 n 002 ad lg? :-) blh x hubungi sy di 0132993305 sb sy jrg dpt online? Syukran.

    ReplyDelete
  56. Salam. Purdah hitam y 001 n 002 ad lg? :-) blh x hubungi sy di 0132993305 sb sy jrg dpt online? Syukran.

    ReplyDelete
  57. assalamualaik..ade lagi x purdah..?ana nak beli..purdah 001, purdah 003..camne nak dapatkan dan bayar ye..? ~lin

    ReplyDelete
  58. assalamualaikum. .purdah 001 ade lg x??

    ReplyDelete
  59. ASSALAMUALAIKUM . NAK TANYA , ADA JUAL SEKALI DGN TUDUNG TAK ? ATAUPUN PURDAH SHAJA ?

    ReplyDelete
  60. salam, yg ayat2 cinta ada lagi tak hrini ? - nuRuL-

    ReplyDelete
  61. assalamualaikum.
    purdah 001 dan 002 msih ad lg x?

    ReplyDelete
  62. Assalamualaikum purdah 003 ade lg?harap boleh rep secepat yg mungkin ya

    ReplyDelete
  63. Salam, purdah 002 masih ada lagi?

    ReplyDelete
  64. Assalamualaikum, pembelian untuk purdah 002 dan 003 masih boleh dibuat lagi ke? Saya memerlukan respon yang secepatnya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  65. salam,kak,sy nak purdah 002 tu?mcm mana cara pembelian,kak?

    ReplyDelete
  66. salam ..002 & 003 ade stock lagi x??

    ReplyDelete
  67. salam sya nak brong purdah boleh x?prdh selapis dn dua lapis

    ReplyDelete
  68. tlng email me asleyananasir@rocketmail.com

    ReplyDelete
  69. assalamualaikum kak..saya nak tanya purdah yg 001 tu de lg x?
    tolong emelkan saya erika_8991@yahoo.com

    ReplyDelete
  70. Assalamualaikum...tlg emailkan butiran utk purdah 002 dan 003, ahsanglobal1@gmail.com

    ReplyDelete
  71. Assalamualaikum... Tlg pm sy butiran utk byran purdah di 0193451442..terima kasih

    ReplyDelete
  72. As'salamualaikum kak, purdah 002 and purdah 003 still available lagi tak? Tolong emelkan sini kak... aleeya.san@gmail.com
    Syukran :-)

    ReplyDelete
  73. Assalamualaikum, sy berminat purdah 001. Available lg tak. Tolong email kat saya zulfariqien@yahoo.com jzkallah

    ReplyDelete
  74. Assalamualaikum , purdah 003 ade lg tak ? tlg email sy di nurulaifa214@gmail.com .. syukran (:

    ReplyDelete
  75. assalamualaikum, berminat purdah 001 tu..sms sy boleh x? 0145953040.sbb sy jrg on9..syukran..

    ReplyDelete
  76. macam mana nak bayar ye? dan order?

    ReplyDelete
  77. Assalamualaikum... Klo saya mau.order cmna ni... Add saya d facebook annabell_spongebob@hotmail.com plz2.. Atau email saya annabell_spongebob@yahoo.com sqya mauuu nii thnks...

    ReplyDelete
  78. salam,

    saya nak tudung labu bhg depan labuh 2 inci bawah pusat dan dari jenis kain tidak melekap boleh saya dptkan

    ReplyDelete
  79. assalamualaikum, ana nk tempah niqab 002 dgn 003. mcmne ye? bleh pm ana tak...

    ReplyDelete
  80. assalamualaikum... sy nk tnya... kalau sy nk order purdah yg mcm awk pkai cmna ye... :-)

    ReplyDelete
  81. Salam, yg selapis tu masih ada? Include postage brp?

    ReplyDelete
  82. assalammualaikum ukti,ana nak bli pudah 2 lapis...mcmmana nak bli ek? harga postage ek...

    ReplyDelete
  83. ade jual lagi x?? mcm mne nk beli?

    ReplyDelete
  84. assalamualaikum ukhti ana nk beli 003 ada lg tak ye? harap blas. . =) syukran

    ReplyDelete
  85. Assalamualaikum,saudari...tumpang tanya stok 001 ada lagikah??saya berminat untuk membelinya..bolehkah saudari mengahantar dengan pos laju??terima kasih..

    ReplyDelete
  86. Assalamualaikum,akak..kalau saye nak beli 003 bagaimana??bank in ke face2 face je??harap maklum..lagi satu boleh x pos laju je??tanks ye kak...akak bole amik email saye..
    ainisa_mohsein@yahoo.com
    laluchimp2412@gmail.com

    ReplyDelete